Eğitim İlkelerimiz

25.03.2014 1619

1- Çocukların bedensel, bilişsel, duygusal, sosyal, kültürel, dil ve hareket gibi çok yönlü gelişimlerini destekleyecek eğitim ortamı hazırlanır.

 2- Eğitim etkinlikleri düzenlenirken ; çocukların yaşları, gelişim özellikleri, öğrenme hızları, ilgileri, gereksinimleri ile okulun ve çevrenin imkânları dikkate alınır.

3- Çocukların ; beslenme, uyku, öz bakım becerileri ve sağlıklı yaşam için temel alışkanlıklar kazanmalarının yanında doğa sevgisiyle çevreye duyarlı olmaları da sağlanır.

4- Eğitim etkinlikleri; çocukların, sevgi, saygı, iş birliği, katılımcılık, sorumluluk yardımlaşma ve paylaşma duygularını geliştirici nitelikte olur.

5 -Eğitim, sevgi ve şefkat anlayışı içinde yürütülür. Çocuklara eşit davranılır ve bireysel özellikler göz önünde bulundurulur.

6- Çocukların öz güvenlerini kazanmaları için ceza, baskı uygulanmaz ve kısıtlamalara yer verilmez.

7- Çocukların hayal güçleri, yaratıcı ve eleştirel düşünme becerileri, iletişim kurma ve duygularını anlatabilme davranışlarının gelişimi sağlanır.

8- Çocukların kendilerini ifade ederken ; Türkçe' yi doğru ve güzel konuşmalarına öncelikle önem verilir.

9- Şartları elverişsiz çevrelerden ve ailelerden gelen çocuklar için ortak bir yetişme ortamı hazırlanması için çaba gösterilir.

10- Oyun, çocuklar için en uygun öğrenme yöntemi olarak uygulanır.

11- Eğitim programı hazırlanırken ailelerin ve içinde bulunulan çevrenin özellikleri dikkate alınır, ailenin eğitime etkin katılımı sağlanır.

12 -Çocuğun gelişimi ve okul öncesi eğitim programı düzenli olarak değerlendirilir.

13- Akademik çevrelerle sürekli işbirliği sağlanır.